Jadłospis

Jadłospis 16.09.2019 r. – 20.09.2019 r.

Dzień

Posiłek

Alergeny

 

16.09.2019 r. poniedziałek

  • zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami (woda, mięso drobiowe, żeberka wieprzowe, ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, śmietanka 18%, mąka pszenna, natka pietruszki, sól, przyprawy)
  • pieczywo mieszane (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, olej roślinny, drożdże, mąka sojowa, sól, cukier)
  • owoc: gruszka

 

 

 

1,4,7

 

17.09.2019 r. wtorek

 

  • sos mięsno – warzywny (szynka wieprzowa, cebula, pomidory krojone, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól, pieprz, oregano, bazylia, tymianek, papryka słodka, papryka ostra)
  • makaron spaghetti (mąka pszenna, woda)
  • lemoniada z miodem
  • jogurt owocowy 150g

 

 

 

1,4

 

18.09.2019 r. środa

  • kotlet drobiowy (pierś z kurczaka, jajka, bułka tarta, sól, przyprawy, olej rzepakowy)
  • ziemniaki, masło, koper, sól
  • mizeria ze śmietaną (ogórek świeży, kwaśna śmietana 18%, cukier, sól, sok z cytryny)
  • ciasto osełkowe
  • sok jabłkowy 100%

 

 

 

1,3,4

 

19.09.2019 r. czwartek

  • bitki wołowe w sosie własnym (wołowina, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, przyprawy)
  • kasza jęczmienna, olej rzepakowy, sól
  • ogórek kiszony
  • jogurt pitny
  • owoc: brzoskwinia

 

 

1,4

 

20.09.2019 r. piątek

  • ryba zapiekana (filet rybny, jajka, bułka)
  • ziemniaki z wody z koperkiem
  • surówka z kiszonej kapusty (kapusta kiszona, marchewka, jabłka, cebula, koperek, olej rzepakowy, cukier, pieprz czarny)
  • soczek owocowy 100%
  • deser mleczny

 

 

 

1,3,4,11