Jadłospis

Jadłospis 21.09.2020 r. – 25.09.2020 r.

Dzień

Posiłek

Alergeny

 

 

21.09.2020r.

poniedziałek

  • zupa pomidorowa z makaronem składniki: woda, skrzydła z indyka, marchew, seler, pietruszka, por, makaron, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, śmietanka 18%, natka pietruszki, sól, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, pieprz czarny
  • pieczywo mieszane
  • deser mleczno-czekoladowy 130g
    • owoc: jabłko

 

 

1,2,4,6,7

 

 

22.09.2020r.

wtorek

  • kurczak pieczony składniki: udko z kurczaka, sól, papryka słodka, papryka ostra, zioła suszone, olej rzepakowy
  • ziemniaki, woda, masło, sól
  • mizeria składniki: ogórki świeże, śmietana 18%, sól, cukier, kwasek cytrynowy, pieprz czarny
  • sok marchwiowo-owocowy 300ml

 

 

4

 

 

23.09.2020r.

środa

  • pieczeń wieprzowa w sosie własnym składniki: schab wieprzowy, woda, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, papryka ostra, papryka słodka, pieprz czarny, pieprz ziołowy, zioła suszone
  • kasza jęczmienna, woda, olej rzepakowy, sól
  • sałatka szwedzka składniki: ogórki kiszone, cebula, olej rzepakowy, musztarda, cukier, pieprz czarny
  • sok owocowy w kartoniku 200ml

 

 

1,8

 

 

24.09.2020r.

czwartek

  • kotlet drobiowy składniki: filet z kurczaka, bułka tarta, jajka, sól, papryka słodka, pieprz czarny
  • ziemniaki, woda, masło, sól
  • surówka z białej kapusty i koperku składniki: kapusta biała, koperek, majonez, śmietana kwaśna 18%, sól, cukier, pieprz czarny, kwasek cytrynowy
  • woda niegazowana 500ml
  • owoc: nektarynka

 

 

1,3,4

 

 

25.09.2020r.

piątek

  • ryba w sosie cytrynowo-koperkowym składniki: filet z łososia, woda, masło, śmietanka 18%, mąka pszenna, koper, cytryny, sól, pieprz cytrynowy
  • ryż paraboliczny, woda, masło, sól
  • bukiet warzyw składniki: marchewka, kalafior, brokuł, woda, sól
  • serek homogenizowany 150g
  • sok owocowy w kartoniku 200ml

 

 

1,4,11

 

 

Zastrzega się możliwość zmiany w jadłospisie