Jadłospis

09.03.2020 r. – 13.03.2020 r.

Dzień

Posiłek

Alergeny

 

 

09.03.2020r.

poniedziałek

  • bigos słodko-kwaśny składniki: kapusta kiszona, kapusta biała, karkówka, kiełbasa śląska, boczek wędzony, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, sól, majeranek, pieprz czarny, czosnek granulowany
  • bułka mieszana (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, olej roślinny, drożdże, mąka sojowa, sól, cukier)
  • jogurt wieloziarnisty 180g
  • soczek owocowy 200ml

 

 

1,4

 

 

10.03.2020r.

wtorek

  • indyk w sosie słodko-kwaśnym składniki: filet z indyka, cebula, marchewka, ananasy, pędy bambusa, kukurydza, mąka ziemniaczana, olej rzepakowy, sok z cytryny, miód, sól, papryka słodka, papryka ostra
    • ryż brązowy, woda, masło, sól
    • sok owocowy 100%

 

 

4

 

 

11.03.2020r.

środa

  • żurek z ziemniakami składniki: żeberka wieprzowe, woda, ziemniaki, marchewka, seler, pietruszka, por, kiełbasa śląska, boczek parzony, zakwas żurku, mąka pszenna, śmietanka 18%, jajka, sól, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, majeranek, pieprz czarny, czosnek granulowany
  • pieczywo mieszane (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, olej roślinny, drożdże, mąka sojowa, sól, cukier)
  • owoc: banan

 

 

1,3,4,7

 

12.03.2020r.

czwartek

  • kotlet drobiowy składniki: filet z kurczaka, bułka tarta, jajka, sól, papryka słodka, pieprz czarny
  • ziemniaki z masłem, woda, sól
  • bukiet warzyw składniki: marchewka, kalafior, brokuł, woda, sól
  • cytrynada składniki: woda, sok z cytryny, miód
  • owoc: pomarańcza

 

1,3,4

 

13.03.2020r.

piątek

  • makaron z twarogiem składniki: makaron kokardki, twaróg półtłusty, śmietana kwaśna 18%, cukier wanilinowy
  • ciastka zbożowe
    • sok marchwiowo-owocowy

 

1,4