Jadłospis

Jadłospis 02.01.2020 r. – 10.01.2020 r.

Dzień

Posiłek

Alergeny

 

 

02.12.2020r.

czwartek

  • zupa pomidorowa z ryżem składniki: żeberka wieprzowe, woda, ryż, marchewka, seler, pietruszka, por, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz czarny, czosnek granulowany,
  • pieczywo mieszane (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, olej roślinny, drożdże, mąka sojowa, sól, cukier)
    • owoc:

 

 

1,7

03.01.2020r.

piątek

  • Bigos

 

 

 

07.01.2020r.

wtorek

  • kotlet drobiowy składniki: filet z kurczaka, bułka tarta, jajka,sól, papryka słodka, pieprz czarny
  • ziemniaki z masłem, woda, sól
  • surówka z białej kapusty składniki: kapusta biała, marchewka, ogórek kiszony, koperek, olej rzepakowy, sól, cukier, kwasek cytrynowy, pieprz czarny
  • soczek owocowy 0,2l

 

 

1,3,4

 

 

08.01.2020r.

środa

  • gulasz mięsno-warzywny składniki: szynka wieprzowa, woda, marchewka, cebula, ogórki kiszone, pomidory z puszki, olej rzepakowy, mąka pszenna,sól, pieprz czarny, papryka słodka, czosnek granulowany, zioła suszone
    • ryż, woda, masło, sól
    • woda niegazowana 0,5l
    • owoc: jabłko

 

 

1,4

 

09.01.2020r.

czwartek

  • potrawka drobiowa składniki: filet z indyka, marchewka, kalafior, brokuły, woda, olej rzepakowy, śmietanka 18%, mąka pszenna, sól, pieprz czarny, zioła suszone
  • makaronkolanka, woda, sól
  • sok marchwiowo-owocowy 0,3l

 

 

1,4

 

 

10.01.2020r.

piątek

  • jajko sadzone
  • ziemniaki z masłem, woda, sól
  • mizeria składniki: ogórki świeże, śmietana 18%, sól,cukier, kwasek cytrynowy, pieprz czarny
  • sok owocowy 100%
  • słodki dodatek

 

3,4

Zastrzega się możliwość zmiany w jadłospisie