
Jadłospis od dnia 18.03.2019r. do dnia 22.03.2019r.
18.02.2019r. (poniedziałek)
„Gulasz wieprzowy, kopytka, ogórek kiszony, kawa z mlekiem, banan.”
Składniki: mięso wieprzowe z łopatki, zioła, sól morska, pieprz, olej, jaj, kopytka (zawierają mąkę pszenną), ogórek kiszony, mleko, kawa, zbożowa, banan.
19.02.2019r. (wtorek)
„Kotlet mielony, ziemniaki, kapusta duszona, sok owocowy, chipsy jabłkowe.”
Składniki: Mięso mielone z łopatki, bułka tarta (zawiera mąkę pszenną), jaja, sól morska, pieprz, olej, ziemniaki, kapusta kiszona, sok owocowy, chipsy jabłkowe.
20.02.2019r. (środa)
„Kurczak w potrawce w sosie śmietanowym, ryż, Tymbark, jabłko.”
Składniki: filet z kurczaka, śmietana, sól morska, pieprz, mąka pszenna, rodzynki, marchew, ryż, Tymbark, jabłko.
21.02.2019r. (czwartek)
„Kotlet schabowy smażony, ziemniaki, buraczki, herbata miętowa z miodem, śliwka suszona”
Składniki: kotlet schabowy bez kości, bułka tarta (zawiera mąkę pszenną), sól morska, pieprz, jaja, olej, buraczki, cukier, herbata miętowa, miód, śliwka suszona. .
22.03.2019r. (piątek)
„Zupa marchwianka, pieczywo mieszane, jogurt zbożowy, jabłko”
Składniki: mięso drobiowe, marchew, seler, pietruszka, por, sól morska, pieprz, ziemniaki, pieczywo (zawiera mąkę pszenną), jogurt zbożowy, jabłko.
Jadłospis może ulec zmianie.