
Jadłospis od dnia 21.01.2019r. do dnia 25.01.2019r.
21.01.2019r. (poniedziałek)
„Gulasz wołowy w sosie własnym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, sok jabłkowy100%”
Składniki: mięso wołowe, mąka pszenna, cebula, sól, pieprz, ogórek kiszony, kasza jęczmienna, sok jabłkowy 100%.
22.01.2019r. (wtorek)
„Devolaj z serem, ziemniaki, fasolka szparagowa, cytrynada z miodem, jabłko.”
Składniki: filet z kurczaka, ser, bułka tarta (zawiera mąkę pszenną), sól, pieprz, olej rzepakowy, ziemniaki, fasola szparagowa, cytryny, miód, jabłko.
23.01.2019r. (środa)
„Zupa pomidorowa zabielana, bułka maślana, jogurt owocowy.”
Składniki: mięso drobiowe, sól, pieprz, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, ryż, koncentrat pomidorowy, bułka maślana (zawiera mąkę pszenną), jogurt owocowy.
24.01.2019r. (czwartek)
„Pieczeń wieprzowa, ziemniaki, surówka z marchwi, kisiel do picia, kiwi.”
Składniki: mięso wieprzowe, sól, pieprz, zioła, czosnek, olej rzepakowy, ziemniaki, mąka pszenna, marchew, kisiel wiśniowy, kiwi.
25.01.2019r. (piątek)
„Kotlet rybny smażony, groszek z marchewką na ciepło, ziemniaki, herbata miętowa, jabłko.”
Składniki: filet rybny, bułka tarta (zawiera mąkę pszenną), jaja, sól, pieprz, olej rzepakowy, groszek z marchewką , mąka pszenna, herbata miętowa, jabłko.
Jadłospis może ulec zmianie.