
JADŁOSPIS od dnia 19.11.2018r. do dnia 23.11.2018r.
19.11.2018r. (poniedziałek)
„Zupa pomidorowa z makaronem, bułka maślana, jabłko.”
Składniki: mięso drobiowe, makaron (zawiera mąkę pszenną), śmietana, seler, por, marchew, koncentrat pomidorowy, sól, bułka maślana (zawiera mąkę pszenną), jabłko.
20.11.2018r. (wtorek)
„Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, ogórek kiszony, sok jabłkowy 100%.
Składniki: łopatka wieprzowa, jaja, bułka tarta (zawiera mąkę pszenną), śmietana, koper, sól, pieprz, cebula, ogórek kiszony, ziemniaki, sok jabłkowy 100%.
21.11.2018r. (środa)
„Gulasz mięsny wołowy, kasza jęczmienna, jabłko, deser mleczny.”
Składniki: Mięso wołowe, sól, pieprz, kasza jęczmienna, mąka pszenna, jabłko, deser mleczny.
22.11.2018r. (czwartek)
„ Devolaj z serem, ziemniaki, sałata w śmietanie, cytrynada z miodem, owoc.”
Składniki: Filet z kurczaka, ser, jaja, bułka tarta (zawiera mąkę pszenną), sól, pieprz, olej ziemniaki, cytryny, miód, cukier, owoc.
23.11.2018r. (piątek)
„ Paluszki rybne smażone, ziemniaki, surówka warzywna, sok Tymbark, śliwka suszona.”
Składniki: paluszki rybne, sól, pieprz, olej, kapusta kiszona, marchew, cebula, sok Tymbark, śliwka suszona.
Jadłospis może ulec zmianie.