Jadłospis

JADŁOSPIS od dnia 19.11.2018r. do dnia 23.11.2018r.

19.11.2018r. (poniedziałek)

„Zupa pomidorowa z makaronem, bułka maślana, jabłko.”

 Składniki: mięso drobiowe, makaron (zawiera mąkę pszenną), śmietana, seler, por, marchew, koncentrat pomidorowy, sól, bułka maślana (zawiera mąkę pszenną), jabłko.

 

20.11.2018r. (wtorek)

„Pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, ogórek kiszony,  sok jabłkowy 100%.

Składniki: łopatka wieprzowa, jaja, bułka tarta (zawiera mąkę pszenną), śmietana, koper,  sól, pieprz, cebula, ogórek kiszony, ziemniaki, sok jabłkowy 100%.

 

21.11.2018r. (środa)

„Gulasz mięsny wołowy, kasza jęczmienna, jabłko, deser mleczny.”

Składniki: Mięso wołowe, sól, pieprz, kasza jęczmienna, mąka pszenna, jabłko, deser mleczny.

 

22.11.2018r. (czwartek)

„ Devolaj z serem, ziemniaki, sałata w śmietanie, cytrynada z miodem, owoc.”

Składniki: Filet z kurczaka, ser, jaja, bułka tarta (zawiera mąkę pszenną), sól, pieprz, olej ziemniaki, cytryny, miód, cukier, owoc.

 

23.11.2018r. (piątek)

„ Paluszki rybne smażone, ziemniaki, surówka warzywna, sok Tymbark, śliwka suszona.”

Składniki: paluszki rybne, sól, pieprz, olej, kapusta kiszona, marchew, cebula, sok Tymbark, śliwka suszona.

 

 

Jadłospis może ulec zmianie.